Kihniön pojat jatkoon yläkoulun Taitaja9-kisassa

Kihniön joukkue, eli Elias Perälä, Julius Mattila ja Aatu Annala, selvisi jatkoon yläkoulujen Taitaja9-kisassa. Seuraava mittelö pidetään Porissa. Kuva: Juha Levonen

Kihniön joukkue on päässyt jatkoon yläkoululaisten Taitaja9-kisan karsinnoista. Kihniöläiset tulivat kolmansiksi Kankaanpäässä pidetyissä paikalliskilpailussa.
Jatkoon eli Porissa järjestettävään aluekilpailuun pääsi neljä parasta joukkuetta. Kihniön lisäksi jatkossa ovat Jämijärvi 1, Pohjanlinna 4 ja Jämijärvi 2. Kihniön joukkueessa kisasivat Aatu Annala, Elias Perälä ja Julius Mattila.
Kankaanpään paikalliskilpailuissa oli mukana yhteensä 17 joukkuetta Honkajoelta, Jämijärveltä, Kankaanpäästä, Karviasta, Kihniöstä, Laviasta ja Parkanosta.
Taitaja9 on toiminnallinen kädentaitokilpailu 7.–9.-luokkalaisille. Kisassa tutustutaan eri ammattialoihin ja tarvitaan monen oppiaineen osaamista.
Joukkueet ovat kolmihenkisiä, ja osallistujien tulee olla 7.–9.-luokkalaisia. Kussakin joukkueessa saa olla eri luokkien ja luokka-asteiden oppilaita, mutta joukkueen jäsenten tulee olla samasta koulusta. Samasta koulusta voi paikalliskilpailuun osallistua useampia joukkueita.
Taitaja9-kilpailu koostuu kolmesta vaiheesta. Paikalliskilpailussa parhaiten menestyneet joukkueet jatkavat oman alueensa aluekilpailuun.
Aluekilpailuiden parhaat joukkueet jatkavat valtakunnalliseen finaaliin. Tämän lukuvuoden Taitaja9-finaali järjestetään 12.–13.5.2020 Jyväskylässä.