Kihniö vie sote-riidan käräjille, jos sopua Parkanon kanssa ei löydy tässä kuussa

Kihniön kunta on asettanut tämän kuun 29. päivän takarajaksi, johon mennessä riidat Parkanon kanssa sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteistyösopimuksesta pitää saada ratkaistuksi. Jos sopua ei siihen mennessä löydy, Kihniö nostaa asiasta kantaan Tampereen käräjäoikeudessa.
Tämä ilmenee kunnanhallituksen ensi maanantain kokouksen esityslistalta, joka on julkaistu Kihniön kunnan verkkosivulla. Sen mukaan Kihniö ilmoitti takarajasta Parkanolle jo syyskuun lopulla.
Kihniö, Parkano ja Pihlajalinna neuvottelivat 5. marraskuuta, mutta neuvottelut eivät johtaneet huomattavaan läpimurtoon kiistanalaisissa asioissa, esityslistassa todetaan.
Parkano on kutsunut Kihniön seuraavaan neuvotteluun ensi maanantaiksi. Sen tapaamisen jälkeen kunnanhallitus ottaa virallisesti kantaa kanteen nostamiseen. Vaikka hallitus päätyisi käräjille menon kannalle, niin ratkaisua odotetaan silti 29. marraskuuta saakka.
– Kunnanhallitus kuitenkin korostaa, että Kihniön kunnan ensisijaisena tavoitteena on päästä neuvottelutulokseen, kirjataan esityksen viimeisessä virkkeessä.