Oikaisu: Yliopistokin maksaa apteekkiveroa

Lääkkeiden annosjakelua käsitelleessä jutussa viime torstain (14.11.) Ylä-Satakunnassa väitettiin virheellisesti, ettei Yliopiston Apteekki maksa apteekkiveroa niin kuin yksityiset apteekit. Tämä ei pidä paikkaansa.
Yliopiston Apteekki maksoi viime vuonna valtiolle apteekkiveroa 28,6 miljoonaa euroa. Se oli 11,2 prosenttia lääkemyynnistä eli vero määräytyi korkeimman apteekkiveroluokan mukaan.
Apteekkiverosta säädettiin vuonna 2016. Sitä ennen apteekkarit maksoivat liikevaihdon mukaan määräytynyttä apteekkimaksua, jolla tasattiin apteekkien välisiä tuloeroja. Tuolloin valtio maksoi Helsingin yliopistolle ja Itä-Suomen yliopistolle korvauksen, joka vastasi niiden maksamia apteekkimaksuja ja yhteisöveroja. Tämä käytäntö poistui vuonna 2016, kun apteekkivero tuli käyttöön.