Chilinen kookoskala

Valmistusaineet

Chilinen kookoskala (4:lle)

500g kalafilettä esim. siika
2 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl currya
1 tl suolaa
2 rkl tomaattisosetta
1-2 kuivattua chilipalkoa (tai piripiriä)
2 rkl sitruunamehua
4 dl kookosmaitoa

 

Ohjeet

1. Paloittele kala ja suolaa tasaisesti.
2. Kiehauta kalapalat öljyssä. Ota pois pannulta ja pidä lämpimänä.
3. Kuullota sipuli pannulla. Lisää valkosipuli ja hauduta tovi.
4. Lisää curry, tomaattisose, suola, chili ja sitruunamehu.
5. Sekoita hyvin ja keitä miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia.
6. Lisää kookosmaito. Sekoita kunnes seos kiehuu.
7. Vähennä lämpöä, lisää kalafileet. Anna hautua n. 10 minuuttia, kunnes kastike paksuuntuu.
8. Tarjoa keitetyn riisin kera.