Kurpitsapiirakka

Valmistusaineet

Kurpitsapiirakka
3 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
125 g voita tai margariinia
1 kananmunakeltuainen

Täyte:
400–500 grammaa pilkottua kurpitsaa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
ripaus neilikkaa
ripaus suolaa

Tarjoiluun:
tomusokeria
kuohukermaa

 

Ohjeet

1. Nypi käsin jauhot, sokeri ja voi ensin massaksi. Lisää munankeltuainen ja sekoita taikinaksi.
2. Painele taikina noin 24-senttiseen uunivuokaan ja anna tasoittua jääkaapissa noin puoli tuntia.
3. Keitä kurpitsanpaloja noin 10 minuuttia vedessä, johon on lisätty ripaus suolaa.
4. Valuta siivilässä kaikki vesi kurpitsanpaloista pois.
5. Soseuta kurpitsa hienoksi ja anna jäähtyä.
6. Lisää kananmunat soseeseen yksi kerrallaan ja niiden jälkeen loput ainekset. Kaada vuokaan taikinan päälle.
7. Paista 200-asteisessa uunissa alatasolla noin 50 minuuttia.
8. Ripottele jäähtyneen piirakan päälle tomusokeria ja tarjoile kermavaahdon kera.