Libanonilainen hummus

Libanonilainen hummus

Valmistusaineet

Libanonilainen hummus
1 tlk kikherneitä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/2 punaista chiliä hienonnettuna
1/2 dl sitruunanmehua
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl tahinia
1/2 tl juustokuminaa
1/4 tl suolaa
mustapippuria
Päälle: persiljaa
paprikajauhetta
mustia oliiveja

Ohjeet

1. Valuta kikherneet ja huuhtele vedellä.
2. Kaada pavut kulhoon. Voit käyttää joko monitoimikonetta tai sauvasekoitinta.
3. Lisää valkosipulit, chili, sitruunanmehu ja öljy. Soseuta sileäksi tai jätä hiukan paakkuiseksi.
3. Mausta seos tahinilla, juustokuminalla, suolalla ja pippurilla.
4. Pane hummus tarjolle pieneen kulhoon. Koristele persiljalla, paprikajauheella ja oliiveilla.
Tarjoa leivän levitteenä tai käytä dippinä kasviksille.