Mahdottoman maukas kaalipata
Kaalipata kuuluu niihin ruokiin, jotka lähestulkoon paranevat säilytyksessä ja uudelleenlämmityksessä. Sitä voi myös pakastaa valmiina annoksina.
Valmistusaineet
400 grammaa jauhelihaa
500-600 grammaa kaalia
sipuli
1-2 porkkanaa
pari valkosipulinkynttä tai valkosipulijauhetta
suolaa, mustapippuria, meiramia ja mahdollisesti muita mausteita oman maun mukaan
Ohjeet
- Pilkotaan sipuli, kaali, porkkana ja valkosipulinkynnet.
- Paistetaan kypsäksi jauheliha, sipuli ja valkosipuli. Lisätään joukkoon mausteet. Meirami on ehdoton, se antaa padalle sille ominaisen maun.
- Laitetaan isoon kattilaan pohjalle tilkka vettä. Kaadetaan kattilaan pilkottu kaali ja porkkana sekä jauhelihaseos.
- Haudutetaan kannen alla pienellä lämmöllä reilu tunti, tai kunnes kaali on pehmeää.
- Syödään mieluiten puolukkahillon kanssa. Myös kokonaiset puolukat tai esimerkiksi mustaherukka käy höysteeksi.