Mahdottoman maukas kaalipata

Kaalipata kuuluu niihin ruokiin, jotka lähestulkoon paranevat säilytyksessä ja uudelleenlämmityksessä. Sitä voi myös pakastaa valmiina annoksina.

Valmistusaineet

400 grammaa jauhelihaa
500-600 grammaa kaalia
sipuli
1-2 porkkanaa
pari valkosipulinkynttä tai valkosipulijauhetta
suolaa, mustapippuria, meiramia ja mahdollisesti muita mausteita oman maun mukaan

Ohjeet

  1. Pilkotaan sipuli, kaali, porkkana ja valkosipulinkynnet.
  2. Paistetaan kypsäksi jauheliha, sipuli ja valkosipuli. Lisätään joukkoon mausteet. Meirami on ehdoton, se antaa padalle sille ominaisen maun.
  3. Laitetaan isoon kattilaan pohjalle tilkka vettä. Kaadetaan kattilaan pilkottu kaali ja porkkana sekä jauhelihaseos.
  4. Haudutetaan kannen alla pienellä lämmöllä reilu tunti, tai kunnes kaali on pehmeää.
  5. Syödään mieluiten puolukkahillon kanssa. Myös kokonaiset puolukat tai esimerkiksi mustaherukka käy höysteeksi.