Possupaisti uunissa

Valmistusaineet

1 kg porsaan ulkofilettä
noin 25 g luumumarmeladia
40 g pinjansiemeniä
2 rkl tuoretta persiljaa
1 rkl tuoretta rosmariinia
0.5 tl merisuolaa
ripaus mustapippuria

Ohjeet

  1. Puhdista filee ylimääräisestä rasvasta. Anna fileen olla huoneenlämmössä puolisen tuntia.
  2. Kuumenna uuni 150 asteeseen.
  3. Työnnä paistomittari fileeseen ja nosta se leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Kypsennä uunissa alimmalla tasolla, kunnes mittarin lukema on 62-70 astetta.
  4. Paahda pinjansiemenet kevyesti pannulla ja hakkaa ne hienoksi. Lisää joukkoon suola, rouhittu mustapippuri ja hakatut yrtit.
  5. Laita uunin grillivastus päälle tai valitse lämpötilaksi 225 astetta.
  6. Ota filee uunista ja levitä pintaan luumumarmeladi. Ripottele sen päälle pinjansiemen-yrttiseos.
  7. Laita takaisin uuniin grillivastuksen alle ja pidä muutama minuutti, kunnes pinta saa kauniin värin.
  8. Anna levähtää hetki ennen leikkaamista.