Samettinen pesto

Samettinen pesto

Valmistusaineet

Samettinen pesto
2 ruukkua basilikaa
2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
2 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1 dl parmesaania
1 dl neitsytoliiviöljyä
(mustapippuria)

 

Ohjeet

1. Huuhtele basilikat ja nypi lehdet kulhoon.
2. Paahda pinjansiemeniä pari minuuttia ilman rasvaa paistinpannulla.
3. Pilko valkosipuli.
4. Raasta parmesaanijuusto.
5. Hiero valkosipuli tahnaksi suolan kanssa morttelissa.
6. Lisää joukkoon paahdetut pinjansiemenet. Sekoita ainekset tasaiseksi.
7. Lisää  joukkoon basilika pienissä erissä.
8. Lisää joukkoon parmesaani. Sekoita tasaiseksi.
9. Lisää oliiviöljy vähitellen ohuena nauhana.
10. Säilö pesto puhtaaseen ja tiiviisti suljettavaan purkkiin.
11. Lisää pintaan hieman oliiviöljyä lisäämään säilyvyyttä.
12. Syö esimerkiksi pastan kanssa tai leivän päällä.
Pesto säilyy jääkaapissa noin viikon.