Unohdettu makaronivelli

Makaronivelli on perinteikäs, mutta monessa kodissa tänä päivänä unohdettu ruoka. Nykyajan pohjaan palamattomilla kattiloilla ja moderneilla liesillä velli syntyy helposti.

1 l täysmaitoa
100 g makaronia
1-1,5 rkl sokeria
0,5-1 tl suolaa
1-1,5 rkl vehnäjauhoja
Kananmuna
Nokare voita

Annostele maitoa kattilaan noin 8-9 desiä sekä lisää makaronit ja suola. Keitä makaronit pehmeiksi. Lisää loppuvaiheessa voita nokare tai pari sekä sokeri.

Tee lopusta maidosta suurus, johon lisäät vehnäjauhot ja kananmunan. Sekoita velliin ja keitä vielä muutama minuutti.

Velli saattaa suurustua osin ilman vehnäjauhojakin, sillä vehnäjauhojen tarve riippuu makaronilaadusta.
Parhaimmillaan maku on, kun antaa vellin hieman jäähtyä.

Kyytipalaksi sopii esimerkiksi ruisleipä tai karjalanpiirakka sopivalla särpimellä.