Kirjoittaja on karvialainen kolumnisti ja teatteriharrastaja, joka on tehnyt elämäntyönsä opettajana.
Vai kuulutko yleensä yhtään mihinkään porukkaan? Voipi olla, että edelleen vallitseva korona-aika saa pariinkin kertaan miettimään, olisiko syytä olla mieluummin kuulumatta yhteenkään kanssakäymistä keskenään harjoittavaan laumaan. Niin – tämä aika kehittää useaan potenssiin suomalaisten yleisen taipumuksen eristäytymiseen, yksinoloon…
Kirjoittaja on parkanolainen sähkö- ja automaatiotekniikan lehtori sekä valtakunnallisesti tunnettu Saab-harrastaja.
Tässä kuussa alkaa taas kaikkien peruskoulun viimeistä luokkaa käyvien kotona tiukka pohdinta: ”mitäs meidän nuori tekee sitten isona”. Toki sinne isoksi pääsemiseksi pitää vielä käydä seuraava kouluaste, jota toiseksi asteeksi kutsutaan. Se tarkoittaa pääsääntöisesti ammattioppilaitosta tai lukiota, niistä sitten työelämään tai sitä seuraavalle kouluasteelle jatkamaa oppimista.
Kirjoittaja on sotatieteiden ja valtiotieteiden maisteri, joka toimii Maanpuolustuskorkeakoulussa strategian opettajana.
Yhdysvaltain presidentti on vaihtunut, ja monissa yhteyksissä on pohdittu, miten Yhdysvaltain ulkopolitiikka muuttuu Joe Bidenin virkaanastumisen myötä. Ainakin yhden avauksen Biden on jo ehtinyt tehdä: hän ilmoitti pian vallan vaihdon jälkeen tavoittelevansa viiden vuoden jatkoa Yhdysvaltain ja Venäjän väliseen strategisia ydinaseita rajoittavaan New Start -sopimukseen. Tällaisia aseita ovat esimerkiksi mannertenväliset ydinohjukset.
Kolumnisti on karvialaistaustainen toimittaja, joka on asunut Turkissa vuosina 2016-2018. Nykyisin hän toimii STT:n ulkomaantoimittajana.
Asuessani Turkissa lähes kolme vuotta maassa koettiin yksi sotilasvallankaappausyritys, mediatodellisuuden jakautuminen ja vainoharhaisen ja salaliittoteorioiden säväyttämän ilmapiirin synty. Kansalaiset olivat osittain keskenään niin jakautuneita, että heitä haastatellessa tuntui joskus siltä kuin maassa olisi ollut kaksi täysin erilaista todellisuutta.
Kirjoittaja on kunnallishallinnon parissa työskentelevä yrittäjä, kouluttaja ja konsultti.
Kunnat ja niiden tehtävät ovat muutoksessa. Kuntalaisen osuudesta, sinun ja minun roolista on keskusteltu melko vähän. Kuntaa, palvelua tai hallintoa ei olisi ilman sitä käyttävää ihmistä. Yhtään valtuustoa tai kunnassa työskentelevää ei olisi ilman palvelun käyttäjää tai kuntalaista. Siksi meille; kuntalaisille, kunnassa toimiville yrityksille tai kunnassa omaisuutta hallitseville on tulossa kiinnostava vuosi.
Kirjoittaja on Ylä-Satakunnan kolumnisti.
Kiitollisuus on vaikea laji. Se ei ole mitenkään itsestään selvä juttu, vaan siitä pitää muistuttaa itseään samaan tapaan kuin vitamiineista. Ensinhän sitä ostaa Beroccaa, B12-vitamiinia ja D-Vitaa, joita sitten nauttii tunnollisesti kahtena päivänä. Sen jälkeen ne unohtuvat ensin hyllyn reunalle ja siirtyvät sitten johonkin kaapin perukoille odottelemaan terveysinnostuksen uutta tulemista.
Kirjoittaja on parkanolaislähtöinen ja nykyisin Parkanon vapaa-ajanasukkaisiin lukeutuvat kasvatustieteen tohtori, joka työskentelee yliopistonlehtorina Tampereen yliopistossa.
Vuoden ajan Ylä-Satakunta on kannettu postilaatikkoon kerran viikossa, entisen kahden viikoittaisen lehden sijasta. Samaan aikaan kun lehden kantokerrat vähenivät, verkkolehden asema voimistui. Minua ja varmaan monia muitakin lukijoita muutos vähän askarrutti, ja vuoden takaisessa Ylä-Satakunnassa vähän epäilinkin, tokkopa paikallislehti, toisin kuin esimerkiksi iltapäivälehdet, taipuu verkkoon ollenkaan. Taipuu se.
Kirjoittaja on Ylä-Satakunnan kolumnisti, maailmankansalainen ja mallitoimistoyrittäjä.
Tätä kirjoittaessani kokemukseni Lontoosta ja Iso-Britanniasta pitäisi olla ratkaisevasti kattavampi. Muutinhan paikan päälle tammikuussa. Pohdittuani maaliskuussa lockdownia Churchill War Roomseissa Whitehallin kellarissa, ja päädyttyäni akuutin rutiinileikkauksen ja sairaalareissun jälkeen maanpakoon Suomeen, pääsin lopulta palaamaan ja katselemaan jo kuollutta puutarhaani itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta.
Kirjoittaja on karvialainen kolumnisti ja teatteriharrastaja, joka on tehnyt elämäntyönsä opettajana.
Nämä lopuillaan olevan joulukuun päivät tuovat auttamatta mieleen kaukaisen kouluaikani syyslukukauden päätökset – sitä pimeyttä, kuraa ja sateenroisketta! Paikka, mistä olen ollut poissa jo vuosikymmeniä, sijaitsee paljon etelämpänä kuin nykyinen asuinsijani, joten joulukorttien ja -tarinoitten valkohankiset joulunajat antoivat koululaisvuosinani(kin) jo odotuttaa itseään ja usein turhaan.
Kirjoittaja on Ylä-Satakunnan kolumnisti.
Olen ollut sikäli onnekas, etten ole joutunut käymään elämäni aikana kovinkaan monessa työhaastattelussa, kun työpaikat ovat aina löytyneet ilmankin. Viimeksi olin haastattelussa kesäkuussa, sitä ennen joskus parisenkymmentä vuotta sitten. Olisi siis saattanut arvata, että myös työhaastatteluihin ovat uudet tuulet puhaltaneet. Kuten että siellä pitää nykyään kehua itseään sumeilematta.
Kirjoittaja on sotatieteiden ja valtiotieteiden maisteri, joka toimii Maanpuolustuskorkeakoulussa strategian opettajana.
Koronapandemian viivästyttämä valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen selonteko julkaistiin lokakuun lopulla. Sisältöä arvioitaessa hallitsevaksi piirteeksi voi tulkita jatkuvuuden: ulkopoliittisen linjan peruspalikat esimerkiksi Nato-jäsenyyden suhteen ovat kuta kuinkin entisillä paikoillaan. Selontekoa lukiessa huomiota kannattaakin kiinnittää muutoksiin suhteessa edelliseen selontekoon sekä siihen, mitä mahdollisesti ei sanota.
Yhdysvaltojen vaalidraamaa on seurattu laajasti ympäri maailmaa jo viikkoja. Joe Bidenin voitto, postiäänestyslaskennan hitaus ja väistyvän presidentti Donald Trumpin loputon oikeustaistelu on tarjonnut jo tällä presidenttikaudella tutuksi käynyttä draamaa, jossa kaikkia perinteisiä sääntöjä on rikottu.
Kirjoittaja on karvialainen kolumnisti ja teatteriharrastaja, joka on tehnyt elämäntyönsä opettajana.
Meidän armaassa äidinkielessämme monet ilmaisut ovat erittäin omaperäisiä – otetaan nyt vaikka kuukausien nimet vertailuun indoeurooppalaisten naapurikielten vastaavien kanssa.
Sinustako kevytyrittäjä sote-alalle. Sote-ala on suuressa murroksessa. Onko yrittäjyys hoitoalalla vielä uudenlaista ajattelua. Monesti yritystoiminta ajatellaan olevan voittoa janoavien ihmisten toimintaa ja näin ollen se nähdään sitten olevan liian kaukana hoivatyöstä.
Kirjoittaja on Ylä-Satakunnan kolumnisti.
Paras vuodenaikamme on täällä taas, nimittäin joulu. Tiedän ettei se ole vuodenaika ja tiedän ettei joulu ole vielä täällä, mutta kaikki jouluttajat ymmärtänevät näkökulmani.
Ylä-Satakunnan alueen tapahtumia ja menovinkkejä
Parkanontie 63, 39700 Parkano
Y-tunnus 0214255-5
Konttori avoinna ma-ke 9-12 ja 13-16, muina aikoina sopimuksen mukaan
Puhelin: 029 1706 680
asiakaspalvelu@ylasatakunta.fi
toimittajat@ylasatakunta.fi
etunimi.sukunimi@ylasatakunta.fi
Sivustomme käyttää evästeitä.