Sahti, eli pellonpiimä, sopii kyytipojaksi vaikka paistetuille muikuille.
Jukka Huikko
Männäviikolla saimme käsiin pienen erän muikkuja. Koska savustusvermeet ovat edelleen jossakin muuttolaatikkojen uumenissa, päädyimme tällä kertaa paistamaan muikut. Eikä siinä mitään, hyvää tulee niinkin.
Muikut pyörittelimme ensin suolassa ja perään sukutilan ruisjauhoissa. Sitten paistoimme ne voi-öljyseoksessa rapeiksi. Ja ai että, kyllä tuli hyvää.
Erityisen hyvältä saattoi maistua myös siksi, koska edellisestä muikunsyönnistä ehti vierähtää melkein tasan vuosi. Kotiseudulla Konulassa muikkuja ja muita järven antimia oli tarjolla usein. Kaksi entistä naapuria kun olivat kovia kalamiehiä, joten pöydässä riitti milloin mitäkin kalaa.
Sosiaalisessa mediassa tuli murkinoinnin jälkeen todettua, että saisipa vielä sahtia kyytipojaksi. "Pellonpiimä" kun on palstanpitäjän kotikonnuilla niin arki- kuin juhlajuoma. Ja Konulassa tapana oli, että sahtia oli aina vähän jossaki jemmassa. Mutta täällä uusilla nurkilla sahtiporukoihin on toistaiseksi tullut kovin harvoin törmättyä, joten kuivaa on ollut sahdin suhteen.
Some-julkaisusta kului vain tasan vuorokausi, kun paikallinen K-kauppias soitti ja kehotti astumaan konttorin pihalle tasan minuutin kuluttua. Paikalle kaartaneen pakettiauton uumenista löytyi kanisteri sitä itseään, kuulema reissun jäljiltä. Ja hyvää oli!
Sen verran lupasin vastapalvelukseksi, että sahdit toimittanut kaksikko Kuusijoensuu-Poussa pääsee maistamaan myöhemmin tänä vuonna vielä Konulan sahtia. Mikäli Puutteenkujan iloiset veikot tätä palstaa lukevat, niin pistetään kympin pönttö tilaukseen.
Jukka Huikko
Ylä-Satakunnan alueen tapahtumia ja menovinkkejä
Parkanontie 45, 39700 Parkano
Y-tunnus 0214255-5
Puhelin: 029 1706 680
asiakaspalvelu@ylasatakunta.fi
toimittajat@ylasatakunta.fi
etunimi.sukunimi@ylasatakunta.fi
Sivustomme käyttää evästeitä.