Vuoden alusta 2023 Karvia on osa Kankaanpään seurakuntaa, seurakuntapiiri. Ja Karvian pappi on kappalainen, vaikka Seppo-pappina edelleen tunnetaankin. Karvian kirkko seisoo edelleen keskeisellä paikalla pitäjän keskuksessa ja seurakuntalaisten sydämissä, toivottavasti myös siunauksessa ja huolenpidon kohteena.
Radion hartauksissa on ollut aiheena elämä kristittynä. Kiinnostavia tapahtumia ja juttuja. Hyvin keskeistä Raamatussa on, että se lupaa rauhaa uskovilleen. Mutta voiko sitä varsinkaan nykypäivään soveltaa? Vai pitäisikö muuten vain malttaa mielensä ja odotella tuhatvuotista rauhan valtakuntaa?
Ensi viikonvaihteessa on pyhäinpäivä. Karviassa on hieno traditio kokoontua iltakirkkoon sytyttämään kynttilät kaikille vuoden aikana kuolleille rakkaille. Samalla hiljennymme rukoukseen heidän Taivas-matkansa puolesta. Jotain on muutakin Taivaasta läsnä lauantai-illassa, Sanassa ja pyhäinyhteydessä.
Mikkelinpäivänä siunataan kummilapsia, eli toivotetaan Jumalan läsnäoloa pienten elämänmatkaan. Sain itsekin olla kummityttöni lapsen kasteella siunaamassa pikku-Nettaa elämänmatkaa uuteen, Jumalan lapsena ja seurakunnan jäsenenä. Voi millainen tulevaisuus vielä edessään?! Onneksi hyvässä sylissä ja siunauksessa!
Sairastaminen ei ole mukavaa. Sairastumisen pelkokaan ei ole kiva asia. Viime vuosina moni on oikeasti pelännyt sairastuvansa. Eikä se uhka ole mihinkään kadonnut. Sama tauti riehuu edelleen, vaikka emme enää oikein jaksa maskeja käyttää, ja ehkä käsien pesukin on vähentynyt.
Matt. 17:1–8. Jeesus otti mukaansa Pietarin sekä Jaakobin ja tämän veljen Johanneksen ja vei heidät korkealle vuorelle yksinäisyyteen. Siellä
Vietimme Karvian kirkossa 1. adventtisunnuntaina perhekirkkoa. Loppulauluksi valitsimme Maria Portaankorvan tekemän lastenlaulun Joulu tulla saa. Kirkkovuosi on jälleen kääntymässä uuteen ja ajatus siitä on, että nyt joulu tulla saa. Vielä se ei ihan ole täällä, mutta nyt se alkaa jo häämöttää, nyt se alkaa tulemaan mieleen päivä päivältä aina vain enemmän ja vahvemmin.
Olen pohtinut Jeesuksen ristinkuolemaa – mikä teki siitä niin erityisen? Olihan tuohon aikaan ristiinnaulitseminen yleinen rangaistustapa.
Niin kuin Isä armahtaa lapsiaan, niin armahtaa Herran niitä, jotka pelkäävät ja rakastavat häntä… Ihmisen elinaika on niin kuin ruohon, hetken hän kukoistaa, ja kun tuuli käy hänen yli, ei häntä enää ole, eikä hänen asuinsijansa häntä tunne. Mutta Herran armo pysyy. Se on ikuinen niille, jotka pelkäävät ja rakastavat häntä. (Ps. 103: 15-17)
Ensi sunnuntai on lähimmäisen sunnuntai, ja on pakko kertoa eräästä karvialaisesta lähimmäisestä, ja vähän parkanolaisistakin.
Monesti olen mennyt kauppaan huomatakseni vain, että ovet ovat jo kiinni ja sulkemisaika on tullut. Näistä tilanteista oppii aina sen, että seuraa kelloa ja ajan kulumista, jos on asiaa kyseisiin liikkeisiin.
Laskiaissunnuntaista alkava paastonaika kutsuu meitä taas pohtimaan elämänarvojamme ja elämisemme tapaa. Voisinko tänään luopua jostakin ja/tai elää toisen vierellä "lähimmäisiksi"? Miten voisin omilla toimilla myös säästää luontoa, esimerkiksi hillitä ilmastomuutosta? Ennen kaikkea, kuinka Kristuksen rakkaus voisi täyttää elämäni?
Nuo kolme sanaa tulivat riemullisesti ajatuksiini palatessani ehtoollistilaisuudesta, tehden askeleet kevyeksi. Ehtoollinenhan on muistoateria, jonka Jeesus jätti opetuslapsilleen Noin 2000 vuotta sitten. Ihmeellinen muistoateria, jossa tulee todeksi Jeesuksen kuolema meidän puolestamme sekä hänen ylösnousemisensa.
Tyttäreni kertoi polttavansa mielellään kynttilöitä opiskelijakämpässään Helsingissä. Tuovat kuulemma tunnelmaa, valoa ja lämpöä. On kantanut jopa Parkanon kodin joulukynttilöitä omaan boksiinsa palamaan. Äitinsä varottelikin kynttilöiden vaaroista, mutta itse mietin, eiköhän tuo jo osaisi? Mutta hienoa, että nuorelle kynttilät antavat iloa, pimeän maailman keskellä!
Ylä-Satakunnan alueen tapahtumia ja menovinkkejä
Parkanontie 45, 39700 Parkano
Y-tunnus 0214255-5
Puhelin: 029 1706 680
asiakaspalvelu@ylasatakunta.fi
toimittajat@ylasatakunta.fi
etunimi.sukunimi@ylasatakunta.fi
Sivustomme käyttää evästeitä.